Меню
Кошница

Sony

Разнообразие на смартфони Sony в Moven.bg

Sony Corporation е японска транснационална корпорация, действаща в областта на електрониката и медиите. Безкрайната страст за технологии, съдържание и услуги и неуморното преследване на иновации движи напред компанията, за да представи нови революционни предложения, които само Sony може да постигне.

Мобилните устройства на Sony продължават да търпят развитие. Захранвани от Android с интелигентни иновации за смартфони светът е в ръцете ви. Останете защитени и свързани с нашата колекция в онлайн магазина Moven.bg. Предлагаме смартфони Sony от ново поколение на достъпни цени: Sony Xperia X Compact, Sony Xperia X Performance, Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XZ1 и др. Погалете сетивата си с невероятните модели. 

История и развитие на Sony

Историята на Sony започва през далечната 1946 г. Първоначално компанията произвежда котлони за варене на ориз. Тъй като това производство се оказва не от най-печелившите, скоро след това компанията се концентрира върху производството на електронни уреди за свободното време. През 1958 г. фирмата се преименува и получава сегашното си име Sony. Това е първата японска фирма, която изписва името си на латиница – факт, който поражда доста дискусии в следвоенното японско общество.

От 1979 г. фирмата започва да налага на пазара т.нар. Walkman, която е собственост на Sony и до ден днешен. В сферата на телевизионната техника Sony разработва в годините след 1967 г. кинескопите Trinitron. През 1996 г. Sony пуска в продажба персонални компютри под марката VAIO. През 2001 г. Sony заедно с шведския телекомуникационен концерн Ericsson основават съвместно предприятие под името Sony Ericsson с цел разработка и производство на мобилни телефони. В началото на 2012 г. Sony обявява, че придобива дяла на Ericson и преименува предприятието на Sony Mobile Communications. Разполага с 913 дъщерни дружества (между които и популярния телевизионен канал AXN). Към 2010 г. фирмата има годишен оборот от над 79 милиарда долара. В областта на мобилните комуникации обаче Sony трудно се конкурира с азиатските производители на евтини продукти, както и с Apple. Затова от компанията се съсредоточават върху по-печеливши дейности, като видеоигри, развлечения и производството на сензори за камери.

Кошницата ви е празна!