Меню
Кошница

HTC

Качествени смартфони HTC | Moven.bg

В онлайн магазина Moven.bg ще намерите разнообразие от смарфони HTC на достъпна цена. Предлаганите модели са доказани на пазара и не спират да радват феновете на марката. Предлагаме съвременни модели като HTC Desire 10 Pro, HTC One M9, HTC X10, HTC U Play, HTC U Ultra, HTC U11 и др. Може да поръчате желания модел като го дабавите в количката за пазаруване. Доставката се извършва за цялата страна.

HTC – доказаният производител с дългогодишен опит

HTC, по-рано известен като High-Tech Computer Corporation (наименованието е променено през юни 2008 г.) е тайвански производител на смартфони и таблети, намиращ се в град Тайпе, Тайван. HTC е създаден през 1997 г., въпреки че повечето хора мислят, че марката (компанията) е съвсем нова. HTC стартира като компания за продуктов дизайн, като през 1998 г. първи създават телефон със сензорен екран („тъч скрийн“), като идеята на корпорацията е да създаде телефон, който да е полезен и за офиса. Отначало създават телефони, които са базирани на операционната система Windows Mobile. От 2001 г. HTC започва да доставя мобилни устройства на телекомуникационни оператори, които от своя страна ги продавали под своя марка. Сред компаниите-партньори на HTC по това време са T-Mobile, Orange, O2, Vodafone.

През 2006 г. ръководството на корпорацията решава да предлага продукцията си под единната марка HTC. През 2009 г. HTC започва да създава модели, ползващи популярната операционна система Android, базирана на Linux и създадена от Google Inc. През 2010 г. HTC отново заработват с Windows, само че този път Windows Phone. Така HTC, съвместно с Google, пуска на пазара Android-смартфона Nexus One. Компанията добавя към Android и собствен потребителски интерфейс – HTC Sense. Година по-късно компанията представя първия си смартфон с поддръжка на триизмерно изображение – Evo 3D. Компанията става много популярна и днес е основен конкурент на Apple Inc. и корейския гигант Samsung. През април 2011 г. тя изпреварва Nokia по пазарна капитализация, ставайки трета в света след Apple и Samsung. 

Кошницата ви е празна!