Xiaomi Mi Band е много популярен, много достъпен фитнес гривна с някои основни функции на смарт часовник, с функция за известяване, следене на времето и сърдечния ритъм. Тези гривни на марката, са най-добрите за фитнес проследяване и данни за съня, поради неговата ненадмината стойност, цветен дисплей и солиден живот на батерията.

Последното предложение на Mi Band, която в момента се продава е Mi Band 4, която беше пусната миналата година на 11 Юни и оттогава сме свидетели на различни информации за следващото поколение.


Очаква се предстоящият  модел - Mi Band 5, като тя има поддръжка за Alexa, функция за отдалечено снимане с камерата и публикувани изображения показаха, че най-накрая ще премине към по-удобен метод за зареждане. Екранът също ще бъде с до 1,2 инча по-голям, отколкото при Mi Band 4, който е 0,95 инчов AMOLED дисплей.

Заедно с това, изображенията с изтичащи показват значително увеличение на възможностите за проследяване, като вече включват колоездене, йога, елипсовидност, вдигане на тежести и други.

В публикация в сайта за социални медии Weibo Xiaomi се разкрива, че Mi Band 5 ще излезе на 11 Юни в Китай, което е точно на същата дата, на която беше пусната Mi Band 4 и се очаква отново да бъде на същата цена.

Въпреки че все още няма информация за датите на пускане в други региони, нейната глобална версия вероятно ще бъде достъпна в определени региони малко след това.


Освен по-големия екран и поддръжката на Alexa, това е доста малък ъпгрейд. Някои от новите функции, като например увеличения списък с дейности и отдалечено снимане  с камерата, е възможно да добавят към Mi Band 4 с актуализация, въпреки че Xiaomi е малко вероятно да направи това.

Независимо от това, както Mi Band 4, така и предстоящият Mi Band 5 вероятно ще помогнат на Xiaomi да продължи успеха си на пазара за мобилни технологии.