Смартчасовници са най-търсеният аксесоар за мобилни устройства в момента и въпреки че все още сме в началото на 2021 г., има много предстоящи устройства, за които да се вълнуваме.

Фокусът в началото на 2021 г. ще бъде върху бюджетните смарт часовници, тъй като качеството им се подобрява. Това е така, докато подобните на Apple, Fitbit и Samsung ще се опитат да обновят редиците си през втората половина на годината.


Тази достъпна надпревара се ръководи от същите компании, които разкъсаха правилата за смартфони: като Oppo, OnePlus, Xiaomi, ZTE и Huawei, които са най-продуктивните, когато става въпрос за нови смарт часовници.

Xiaomi Mi Watch Lite

Не само потвърден от Xiaomi, Mi Watch Lite вече действително е включен в глобалния сайт на компанията - така че знаем, че това ще бъде скоро. Просто не знаем колко ще струва.

Той разполага с 1,4-инчов дисплей с размери 320 x 320 и обещава живот на батерията до 9 дни в пълен режим и 10 часа GPS проследяване. Изглежда малко груб и не очакваме пълен AMOLED дисплей, само с пълен TFT екран.


Сред възможностите на интелигентния часовник има пулсомер, GPS проследяване и 11 спортни режима с поддръжка на уведомяване, музикални контроли и метеорологични доклади.

Xiaomi Mi Watch

Все още очакваме пълният смарт часовник Xiaomi Mi Watch да пристигне, след като беше пуснат в Китай през ноември.

Тежи 32,5 грама и може да се похвали с 1,39-инчов AMOLED дисплей с резолюция 454 x 454. Той е пълен със сензори и има голям фокус върху спортното проследяване. Ще намерите сензор за сърдечен ритъм и GPS, които Ви позволяват да проследявате дейности със 117 спортни профила.


Както бихте очаквали, той също има сензори за наблюдение на SpO2. Той използва персонализирана операционна система, а не операционната система MIUI, която е базирана на Wear OS. Това означава по-малък шанс за използваеми приложения на трети страни, но получавате 16-дневен живот на батерията.

Изглежда, че Xiaomi Mi Watch ще струва $ 99, когато в крайна сметка стигне до САЩ. Това го поставя наравно с Amazfit GTS 2 Mini и изглежда изключително конкурентно предвид характеристиките - точно както бихте очаквали да бъде интелигентен часовник Xiaomi.

Amazfit T Rex Pro

Изглежда, че T-Rex Pro не се променя много на повърхността и запазва 47-милиметровия корпус и набита конструкция на оригинала. Но компанията добавя новия си сензор за сърдечен ритъм BioTracker, който ще предлага SpO2. Функциите на софтуера все още са TBC и се очаква същото проследяване на стреса и мониторинг на кислорода в кръвта, наблюдавани в предложенията на компанията за интелигентни часовници.


Информация твърди, че на борда ще има нова операционна система, базирана на RTOS - така че ще бъде интересно дали това променя използваемостта, живота на батерията или набора от функции на борда. Компанията е добавила нови GPS стандарти, които трябва да повишат точността и скоростта на заключване. И сега е с оценка 10ATM, което означава, че може да оцелее до 100 метра под вода, което го прави още по-здрав.