В един амбициозен скок напред, Xiaomi, в сътрудничество с Leica, представи най-новото си технологично чудо в сферата на камерите за смартфони със серията Xiaomi 14. Тази серия не само подобрява фотографските възможности на смартфоните, но също така подчертава ангажимента на Xiaomi към иновациите и високите постижения в мобилната фотография.

Серията Xiaomi 14 демонстрира партньорство с Leica, предлагайки комбинация от традиционна фотография с модерна технология за смартфони. Стандартният Xiaomi 14 разполага с настройка от три камери, докато Xiaomi 14 Ultra може да се похвали с масив от четири камери, всяка от които е проектирана да предлага несравнимо качество на изображението и гъвкавост във фотографията.


Xiaomi 14 е оборудван със система от три камери , която включва основна камера със сензор за изображения LightFusion 900 и оптичен обектив Leica Summilux с подобрена бленда f/1.6. Тази настройка гарантира брилянтно представяне при слаба светлина и ясно качество на изображението. Системата на камерата покрива фокусен диапазон от 14 mm до 75 mm, като се грижи за широк спектър от фотографски нужди, от ултрашироки пейзажи до детайлни портрети.

За тези, които търсят върха на мобилната фотография, Xiaomi 14 Ultra представя конфигурация с четири камери, която включва основна камера с многостепенна променлива бленда, 1-инчов сензор за изображения LYT-900 за изключителни детайли и възможности при слаба светлина, и серия от лещи, покриващи широк диапазон от 12 mm до 120 mm. Тази конфигурация поддържа фотография от професионален клас, от широкоъгълни снимки до увеличени детайли.

Освен хардуера, Xiaomi въвежда няколко усъвършенствани функции и технологии, насочени към подобряване на фотографското изживяване. Те включват патентованата Xiaomi Imaging Engine, оптичен синтез, цветен двигател и бионично усещане, всички работещи заедно, за да осигурят оптимално качество на изображението и потребителско изживяване​​. В допълнение, професионалните видео възможности са подчертани с поддръжката на Dolby Vision от край до край, предлагайки напълно интегриран видео запис, гледане и редактиране.

Серията Xiaomi 14 направи своя глобален дебют на 25 февруари, преди MWC 2024, демонстрирайки ангажимента на марката да бъде лидер в областта на мобилните изображения.


Серията Xiaomi 14, в сътрудничество с Leica, представлява важен крайъгълен камък в мобилната фотография, съчетавайки иновативната технология на Xiaomi с фотографското съвършенство на Leica. Това партньорство не само подобрява възможностите за изображения на смартфоните, но също така предлага на потребителите богат набор от функции и опции, за да изследват своята креативност. Докато Xiaomi продължава да разширява границите на възможното във фотографията със смартфони, серията Xiaomi 14 е доказателство за визията и амбицията на марката в света на технологиите.