IPhone остана в миналото. В днешно време повечето първокласни смартфони се отличават с гладки 120Hz дисплеи като стандарт, но серията iPhone 12 Pro се задоволява с по-традиционен 60Hz панел. Това може да се промени с пускането на iPhone 13 Pro през есента, а в нов доклад се твърди, че Samsung ще играе важна роля.

Apple първоначално проучи идеята за 120Hz екран за iPhone 12 Pro, но отказа идеята при последното препятствие поради въздействието върху живота на батерията, която вече страдаше от 5G. Тазгодишното внедряване ще разчита на технологията LTPO. Това по същество означава, че честотата на опресняване на дисплея може да бъде динамично адаптирана въз основа на съдържанието, което се показва на потребителя.

Когато например статично изображение е на екрана, честотата на опресняване може да бъде намалена до 10Hz. От друга страна, когато се играе игра с висока честота на опресняване, тя ще се увеличи до максимално поддържаната честота на опресняване от 120 Hz.


Възможността на дисплея да работи с по-ниски честоти на опресняване, което не е възможно при съществуващите модели iPhone, може да доведе до забележимо подобрение в отдела за живот на батерията. Анализаторът Минг-Чи Куо заяви през април, че дисплеят на iPhone 13 Pro може да намали консумацията на енергия с около 15-20%.

Технологията ProMotion от 120 Hz на iPhone 13 Pro по същество ще бъде версията на Apple на функцията, която Samsung вече предлага на Galaxy S21 Ultra . По-евтините модели Galaxy S21 също поддържат честота на опресняване от 120 Hz, но технологията LTPO не е включена. Apple няма да последва примера. Вместо това iPhone 13 и iPhone 13 mini ще се придържат към 60Hz OLED технология, която се използва в съществуващата линия iPhone 12 . Тези дисплеи ще се доставят от Samsung Display, LG Display и OLED. Една функция в отдела за дисплеи, за която се говори, че е включена във всички модели на iPhone 13, е по- малка степен . След четири поколения на съществуващия прорез, течовете предполагат, че Apple най-накрая подготвя ново изпълнение.


Не очаквайте обаче драстични промени. Новият прорез ще види намаляване на ширината, но почти сигурно ще запази съществуващата височина. Това е възможно чрез преместване на високоговорителя в ухото до ръба на рамката.

Очакват се и други визуални промени в задната част на серията iPhone 13. Предполагаемите CAD файлове на стандартните модели наскоро показаха актуализиран удар на камерата с диагонално разположение на сензора. IPhone 13 Pro и Pro Max, от друга страна, са настроени да запазят съществуващото оформление, но използват по-големи сензори, така че самият удар на камерата може да се окаже значително по-голям.