Samsung представи вероятно най-здравата и многофункционална алтернатива на Apple Watch досега преди близо осем месеца, но при задълбочен преглед и сравнение между главната версия се потвърди, че Galaxy Watch Active 2 наистина е достоен конкурент на iWatch серия 5 за титлата най-добър смарт часовник в света. Но липсваше нещо голямо, което да изравни напълно нещата.

Става на въпрос за ЕКГ наблюдение и откриване на падения, две функции за промяна на играта, които Apple вместиха във водещото си пазарно семейство на смарт часовниците през 2018 г. и които Samsung обеща да ги внедри в Galaxy Watch Active 2. Докато компанията никога не се ангажира изрично с твърд график за пускане на пазара, се очаква, че потребителите могат да започнат да получават по-добра представа за здравето си в един момент през първото тримесечие на 2020 г.


През последните месеци имате доста информация за актуализация на софтуера през февруари, който търси да активира живото-спасяващ хардуер, но за съжаление, това не се случи и още по-лошото е, че Samsung остава напълно мълчание по въпроса.

Изглежда, че всички знаци показват някакво забавяне в процеса на одобрение на FDA, включително отговор от фирмен "продуктов експерт" в една от многобройните теми на Samsung общността, където хората се оплакват от фалшива реклама и дори заплашват с правни действия, ако не получат скоро това, което им беше обещано, когато Galaxy Watch Active 2 беше пуснат на пазара.

Устройството е сочено и като „не одобрено или разрешено от FDA на САЩ“ в документацията на клиничните изпитване, което трябва да започне на 1 май 2020 г. и да приключи на 1 май 2030 г., трябва да имате в предвид, че тези дати вероятно нямат нищо общо с въвеждането на горепосочената актуализация на софтуера за ЕКГ.


С други думи, никой не знае кога функцията ще стане активна и несигурността относно одобрението на FDA може да се засили от продължаващото огнище на коронавирус. Имайте предвид, че Samsung се нуждае от зелената светлина на Американската агенция по храните и лекарствата, за да осигури измервания с електрокардиограма на собствениците на Galaxy Watch Active 2, които могат да разкрият сериозни сърдечни състояния, като предсърдно мъждене и тахикардия, потенциално спасяващи или поне подобряващи много животи.