Samsung Galaxy Watch е в своето 4-то поколение и се предлага в две версии - модел "Стандарт" и "Класически". Единствената разлика между двата смарт часовника е техният дизайн и различен капацитет на батерията. Galaxy Watch 4 Classic идва с физическа рамка и малко по-голям корпус от неръждаема стомана (и следователно малко по-голяма батерия). Watch 4, от друга страна, има по-тесен алуминиев корпус (и следователно малко по-малка батерия) и цифров панел.

Тъй като прахът се утаи върху шума на обявяването на Samsung Galaxy Watch 4 и конкурентният пазар вече е ясен, е трудно да се спори с пълномощията на Watch 4 от гледна точка на здравето и фитнеса.


Дизайнът на Watch 4 би бил най-добре описан като елегантен класически часовник, докато Watch 4Classic е класически часовник, само че с AMOLED сензорен екран за циферблат. Под капака обаче тези часовници имат потенциала не само да ви помогнат да следите фитнеса си чрез задължителното проследяване на стъпките и анализ на движението, а когато погледнем докъде са стигнали от цялостна здравна гледна точка, която е почти умопомрачителна.

Има три ключови сензора, които позволяват това. Оптичният сензор за сърдечен ритъм, електрическият сърдечен сензор и сензорът за анализ на биоелектричния импеданс. Тази комбинация от сензори ви позволява да наблюдавате сърдечната честота, нивото на кислород в кръвта и сега за първи път състава на тялото ви.

Това изцяло ново измерване ви дава истинска представа за вашето общо здраве и благополучие. Получавате мерки като скелетна мускулна маса, скорост на метаболизма, телесна вода и проценти телесни мазнини. Само с два пръста върху циферблата и 15 секунди по-късно имате 2400 информационни точки, захранващи цялата ви здравна картина.


Разбира се, всички данни в света не ви помагат, освен ако не предприемете действия и това е мястото, където умните часовници играят огромна роля в установяването на път към фитнес или подобряване на здравето. Тренировки с ръководство, включително групови предизвикателства с приятелите ви или във вашата домашна фитнес зала. Ежедневни дейности, които да ви мотивират да извлечете максимума от тялото си.

Когато дойде време да се отпуснете и да си починете, имате часовник, който може да открие хъркането ви и да измери нивото на кислород в кръвта ви, докато спите. Важно е, че устройството е малко и леко въпреки огромния набор от сензори на борда, включително първия 5nm процесор в Galaxy Watch, което го прави много по-бърз от предишните поколения.