Една от най-новите тенденции в света на смартфоните с Android е добавянето на възможности за виртуална RAM към устройства чрез актуализации на софтуера. Много китайски компании правят това за някои от своите модели, а сега и Samsung скочи в играта.

Последната актуализация на Galaxy A52s 5G има тази функция, която Samsung нарича RAM Plus. Активирането му ви позволява да получите 4 GB допълнителна RAM, като използвате хранилището на телефона за него.


Файловете на страници очевидно са били нещо от дълго време в компютърния свят и тази функция по същество прави същото, така че оставаме да се чудим защо сега - какво прави 2021 г. да има перфектните условия за толкова много компании, стартиращи тази функция на телефони с Android . Дали съхранението най -накрая е достатъчно бързо?

Какъвто и да е отговорът, почти буквално сега можете да „изтеглите повече RAM“, поне за телефона си. Версията на софтуера, която съдържа тази функция, е A528BXXU1AUH9 и се разпространява за A52s 5G. Той също така подобрява стабилността на камерата, според дневника на промените, и това е 250MB изтегляне.

Като се има предвид как виртуалната RAM трябва да бъде интегрирана дълбоко в операционната система, трябва да е ясно, че такава функция не може лесно да бъде предоставена от приложение на трета страна, което няма такъв достъп на системно ниво. Надяваме се, че това е само началото на внедряването на RAM Plus на всички свои телефони. Още по -добре, ако самият Android в крайна сметка възприеме този модел на виртуална RAM за използване от всички производители на оригинално оборудване.


Samsung Galaxy A52s 5G стартира като надстройка към Galaxy A52. Телефонът се предлага с Qualcomm Snapdragon 778G SoC, заедно с 6GB и 8GB RAM опции, както и 128GB стандартно вградено съхранение. Той също така работи на Android 11 с One UI 3 отгоре и разполага с батерия от 4500mAh с 25W поддръжка за супер бързо зареждане.