Бюджетната под-марка Redmi на Xiaomi е известна с това, че произвежда някои от телефоните с най-добра стойност, а най-новата серия Note от Redmi продължава тенденцията със серия от телефони, всеки от които покрива ценови сегмент, привидно предопределен да привличат по-бюджетните потребители. Note 13 Pro Plus е моделът от най-висок клас, който привлича интереса на потребителите, защото това е телефона с премиум параметри.


Redmi Note13 Pro Plus предлага извит OLED екран със 120Hz честота на опресняване, а в ръката се чувства толкова приятно, колкото извитите панели в скъпи телефони от $1000. Разделителната способност от 2712 x 1200 и яркостта от 1800 нита са високи оценки за телефон Redmi на стойност.

Дизайнът на гърба на телефона изглежда страхотен с пастелна цветова схема и артистичен модел. Има 200-мегапикселова камера (произведена от Samsung, с 1/1,4-инчов сензор за изображения), защита Gorilla Glass Victus и голяма батерия от 5000 mAh. Всички тези компоненти досега са първокласни.

Областите, в които телефонът се връща към територията на средния клас, е чипът Dimensity 7200 Ultra от среден клас от Mediatek, ултраширока камера под номинала, без обектив с увеличение или официален IP рейтинг за водоустойчивост. Все пак, чипът на Mediatek е повече от достатъчно мощен за ежедневна употреба, а цената на телефона е достъпна.


По-специално основната камера върши добра работа, използвайки групиране на пиксели 16 в 1, за да грабне изображения, които са далеч над нейния ценови диапазон. Скоростта на затвора е малко по-бавна от някои от най-добрите водещи телефони, така че има известно замъгляване при движение при снимане през нощта. Но за телефон на тази цена, не може да се оплачем.

Животът на батерията издържа цял ден, а софтуерът на Xiaomi има едни от най-плавните анимации. Като цяло, това е премиум телефона от среден клас на Redmi досега и най-близкият телефон на цена под 1000 лева е успял да се почувства като водещ телефон.