Смартфоните Redmi Note 10 бяха представени на световния пазар и незабавно завладяха пазарите и поставяйки рекорд по брой продадени бройки. Не е чудно, тъй като те са толкова изключително оборудвани.

Следващото поколение Redmi Note е много успешно и щастливата серия на Xiaomi продължава. Наскоро производителят се похвали, че през цялата история на линията телефоните са закупени над 200 милиона пъти - такива резултати не могат да се похвалят от конкуренцията, въпреки че Realme може да е близо след няколко години.


Въпреки нарастващата позиция на марката, сумите все още се държат под контрол и се покачват само при флагманите, но това се дължи на нарастващите стойности на компонентите. Маржът на Xiaomi все още може да бъде описан като малък.

Друг успех на производителя е продажбата на китайската серия Redmi Note, чийто основен представител е малко по-различен от глобалния вариант - Redmi Note 10 Pro 5G, като използва по-добър процесор MediaTek Dimensity 1100 (получаваме Snapdragon 732G). Вторият член на линията е Redmi Note 10 5G , наличен и в Полша.

Xiaomi се похвали, че 500 000 копия са продадени в рамките на един час от началото на продажбите . С такова темпо, Redmi Note 10 бързо ще се превърне в важна част в успеха на цялата линия. 500 000 броя на час е впечатляващо, но не предизвиква никаква изненада. Причината за популярността му са отличните му цени. 


Устройството има 6,5-инчов Full HD + LCD дисплей с честота на опресняване 90Hz и се захранва от MediaTek Dimensity 700 SoC. От друга страна, вариантът Pro има 6,6-инчов LCD панел с Full HD + резолюция на екрана и честота на опресняване 120Hz. Под капака телефонът се захранва от чипсет MediaTek Dimensity 1100. Устройството разполага и с 6,43-инчов AMOLED дисплей с Full HD + резолюция. Задвижван от Snapdragon 678, един от мощните процесори на Qualcomm от средния сегмент, смартфонът предлага до 6 GB RAM и до 128 GB място за съхранение.

Достигайки до камерата, базовият модел има двойна настройка на камерата на гърба с 48-мегапикселов първичен сензор и 2-мегапикселов вторичен сензор. Моделът Pro, от друга страна, има 64MP (широка) + 8MP (120 градуса ултра-широка) + 2MP (макро) настройка на тройна камера. Отпред Redmi Note 10 Pro има 16MP камера, докато стандартният модел има 8MP камера.