Борбата с пандемията не е лесна задача. На пръв поглед виждаме, че хората се разболяват, а някои дори загиват при борбата с тази болест, но има още много неща по въпроса и Apple знае това. Когато се случи огнище, здравните системи по целия свят са подложени на огромен натиск. В резултат на това хората с други сериозни заболявания не могат да получат адекватна помощ.

За да помогне по въпроса, Apple обяви на уебсайта си, че всички приходи от продажби на PRODUCT (RED), която е лимитирана серия на марката, ще отидат в борбата с COVID 19 на Глобалния фонд. По този начин Apple се надява да облекчи част от натиска върху здравните системи в развиващите се страни в Африка на юг от Сахара.


В продължение на 14 години нашето партньорство с (RED) доведе до почти 250 милиона долара дарения за финансиране на програми за лечение на ХИВ / СПИН. Сега до 30 юни Apple работи с (RED) за пренасочване на 100 процента от допустимите приходи (PRODUCT) RED от покупки към борбата с COVID 19 на Глобалния фонд. Това ще осигури огромна подкрепа за здравните системи, които са най-застрашени от огнището и от своя страна ще помогне за запазването на животоспасяващите програми за ХИВ / СПИН в Субсахарска Африка.

Пренасочването на средства в тази насока може да доведе до хиляди спасени животи. Според Apple, „Шестмесечно прекъсване на антиретровирусната терапия може да доведе до над 500 000 допълнителни смъртни случая от заболявания, свързани със СПИН в Субсахарска Африка през 2020 и 2021 г.“ Пандемията на COVID-19 заплашва да отнеме още повече животи непряко, така че благодари на Apple, че призна факта и доизгради програмата си в сътрудничество с (RED).


В светлината на съобщението на началната страница на Apple включва своите PRODUCT (RED)  устройства, включително iPhone 12, 12 mini, 11, XR и iPhone SE (2020). Той също така включва iPhone 12/12 Pro и iPhone 12 Pro Max кожени калъфи, заедно с Apple Watch Series 6, различни Loops и Beats устройства.