Запознайте се с OnePlus Nord N10 5G и Nord N100, два нови достъпни телефона, представени от марката, които искат да постигнат някои нови ценови точки и да привлекат нови купувачи.

Тези телефони носят някои доста впечатляващи спецификации, като се има предвид цената - N10 5G има дисплей и камера, които звучат чудесно за цената си, а N100 звучи като истински звяр от батерията.

От новото дуо, OnePlus Nord N10 5G е може би най-тясно свързан с Nord с доста впечатляващи характеристики за цената му. Телефонът има 6,49-инчов дисплей с честота на опресняване 90Hz и FHD + резолюция и тази скорост на опресняване е особено впечатляваща за евтин телефон, но трябва да се чудите какво е премахнато, за да постигнете тази спецификация за тази ценова точка.

Използваният чипсет е Snapdragon 690, добър процесор за цената и е свързан с 6GB RAM и 128GB памет. Батерията е 4300 mAh, по-малка от N100 (както ще видите след малко), но зареждането с 30 W трябва да ви позволи да включите батерията наистина бързо. Както подсказва името, има и 5G съвместимост.


Що се отнася до камерата, има 64MP основна снимка, обединена от ултрашироки, макро и монохромни екстри, въпреки че резолюциите на сензорите не са подробни. Има и 16-мегапикселова предна камера за селфи работа, но не сме чували за интересни допълнителни функции там.

След това е OnePlus Nord N100, телефон, който изглежда е предназначен за нашия кръг от най-добрите евтини телефони. Той е най-евтиният телефон, който OnePlus пуска от дълго време.

Nord N100 има 6.52-инчов екран - разделителната способност и честотата на опресняване не са детайлизирани, но бихме предположили, че са HD и 60Hz съответно. Разбита е от изрезка в горния ляв ъгъл.


Тук чипсетът е Snapdragon 460, който няма да върне невероятни възможности за обработка, но вероятно ще бъде добър за ценовата точка. Има също 4GB RAM и 64GB ROM - няма 5G. Зареждането е 18W, което е добре - тези характеристики звучат много като Moto G8 Power Lite, който също има подобна цена.

Има 13MP основна камера, присъединена от боке и макро камера отзад, но те, подобно на селфи камерата, имат неуточнени резолюции. Трябва да знаем много повече за тези телефони, преди да можем да кажем, че звучат наистина вълнуващо - в момента чакаме повече информация от OnePlus и ще се погрижим да получим пълни отзиви и за двата възможно най-скоро.