Samsung обяви, че Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, настоящият водещ телефон на Samsung, е оборудван с нов OLED дисплей с ниска мощност, който намалява консумацията на енергия с цели 16%. В резултат на това потребителите на Galaxy S21 Ultra 5G ще се насладят на малко повече време с телефона си, преди да се наложи да включат устройството в контакта, за да заредят батерията.

Samsung разработи нов органичен материал, който има "драстично" подобрена светлинна ефективност. Това е важно, тъй като OLED панелите, за разлика от LCD дисплеите, не изискват подсветка. Вместо това се получават цветове, когато електрически ток преминава през самоосветяващ се органичен материал.


Подобрената ефективност на този органичен материал подобрява качеството на дисплея, като подобрява ефективността на неговата цветова гама, видимост на открито, консумация на енергия, висока яркост и изображения с висок динамичен обхват (HDR). Това подобрение се случва, тъй като с новите панели електроните се движат по-бързо и по-лесно през органичните слоеве на екрана.

Jeeho Baek, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на офиса за продажби, маркетинг и продуктово планиране на мобилни дисплеи в Samsung заяви, че „Непрекъснатото развитие на дисплейните технологии е увеличило търсенето за по-ниска консумация на енергия, за да се даде възможност функции като по-големи екрани, по-бързо шофиране на дисплея и по-голяма разделителна способност. Въз основа на нашия водещ в бранша опит в технологията на материалите, който се увеличава от дълго време, Samsung директно се ангажира с много от своите клиенти, за да подобри производителността на най-новите си продукти. "


Samsung вече притежава повече от 5000 патента в световен мащаб, свързани с използването на органични материали. В своето прессъобщение компанията отбелязва, че е насочила голяма част от технологичните си ресурси към осигуряване на„ супер-различна “конкурентоспособност в състава на по-ефективни органични материали за показване. За тази цел компанията е тясно свързана