По-рано тази седмица Qualcomm започна своята годишна среща на върха. През първия ден производителят на чипове представи два нови предстоящи чипсета на новата модулна платформа на Qualcomm. Snapdragon 865 е наследник на 855. Междувременно, Snapdragon 765 / 765G е нов чипсет с интегрирана поддръжка за 5G.

Частта от модулната платформа в съобщението предлага на операторите инструментите, за да им позволят по-лесно да прилагат собствените си 5G технологии към новите чипове.


Snapdragon 865 може да бъде сдвоен с модема Snapdragon X55, който успява модема X50 с по-нов, по-енергиен процес. X55 също има по-високи теоретични скорости на намаляване / поддържане и поддържа SA / NSA мрежи. X55 ще поддържа както mmWave, така и Sub-6 GHz 5G мрежи с подобрена честотна лента на Sub-6GHz.

Snapdragon 865 може да бъде сдвоен с модема Snapdragon X55, който подобрява модема X50 с по-нов и по-енергиен процес. X55 също има по-високи теоретични скорости на намаляване и намаляване на скороста и поддържа SA / NSA мрежи. X55 ще поддържа както mmWave, така и Sub-6 GHz 5G мрежи с подобрена честотна лента на Sub-6GHz.

Snapdragon 765 (G) се предлага с интегрирана поддръжка от 5G, но повече информация се очаква в най-скоро време.


Другата новост е новата технология за пръстови отпечатъци на Qualcomm, наречена 3D Sonic Max. Освен че звучи като стара игра на Sega, този нов сензор за пръстови отпечатъци има значително по-голяма работна площ и дори позволява на потребителя да се удостоверява с два пръста, като например да използва и двата палеца. Точността на скенера също е значително подобрена.

Добавената площ за сканиране е с подобрената точност. Samsung Galaxy S10 използва сегашния 3D Sonic сензор на Qualcomm, но той е по-бавен, ненадежден и трудно се задейства. Да не говорим, че предизвика проблеми с индификацията, когато се използва с определени видове протектори на екрана.

Предстой да разбереме дали Galaxy S11 ще използва новата технология за пръстови отпечатъци на Qualcomm или Samsung ще разработи своя собствена технология за пръстови отпечатъци в дисплея.