E INK започна сериозно да се занимава с цветните електронни бележници през последните няколко години с появата на Kaleido миналата година. Устройства от второ поколение излезе в началото на 2021 г. и имаше само няколко устройства, които са на английски. Pocketbook Color и Onyx Boox Nova Color бяха основно единствените английски продукти, които използваха първо поколение Kaleido и и двата имаха 6-инчови екрани. Inkpad Color и Onyx Boox Nova 3 Color използваха филм от второ поколение и имаха малко по-големи 7,8-инчови екрани. Единствената истинска цветова иновация тази година дори не идва от E INK, а технология, наречена DES Slurry , в момента се използва за Reinkstone R1 и Topjoy Butterfly.


Всички големи нови продукти на годината все още използват черно-бели дисплеи, това включва цифрови бележници, като OnyxBoox Max Lumi 2, Note Air 2, Note 5, Remarkable 2, Boyue Likebook P10W, Kobo Elipsa и второ поколение Fujitsu Quaderno A5 и A4. Единственото цветно устройство с голям екран, което се видя, беше новият DPT-RP1 Color, но Sony се занимава с бели етикети и няма да пуснат този модел самостоятелно.

И така, на английския пазар има основно Onyx и Pocketbook, които пускат нов продукт за всяко поколение, но нещата са доста различни в Китай. Пазарът твърдо възприема технологията и се продава на училища, фирми и в по-малка степен на средния потребител. Има много цветни продукти от Goyue, Bigme, iReader, iFlytek и серия смартфони от Hisense. Основната причина, поради която са успешни там, е населението, което означава повечето клиенти.

Със сигурност има търсене в Северна Америка, Европа и дори Австралия за писане на цветни устройства. Повечето хора се обръщат към iPad с поддръжка на молив на Apple. На практика това превръща многофункционалния таблет в инструмент за писане. В действителност има само определени приложения, които са налични, които ви позволяват да използвате Apple Pencil, в цялата му светлина. Екраните на E INK и WACOM могат да рисуват основно върху PDF файлове, електронни книги и техните специални приложения за писане, това е по-плавно и безпроблемно. Да не говорим за основните предимства на технологията E INK, е, че тя е най-близо до писането на истински лист хартия, като същевременно е изключително лесна за очите и има дълъг живот на батерията.


E INK направи някои сериозни ъпгрейди за 3-то поколение Kaleido, което трябваше да бъде пуснато през лятото на 2021 г., но вероятно ще бъде отложено отново през следващата година. От решаващо значение да се даде възможност на компаниите да контролират състоянието на CFA ON/OFF със софтуер, за да могат да оптимизират своите устройства с по-голям екран.