Дългоочакваният предстоящ телефон Polestar, разработен от Meizu в сътрудничество с Polestar, беше потвърдено, че е съвместим с Google Play Store. Това разкритие, намерено на уебсайта на API на Google, затвърждава по-ранните спекулации относно смартфона, работещ с Android и поддържащ Google Play.

Въпреки че подробностите за Polestar Phone остават ограничени, първоначалните изображения демонстрираха елегантен бял дизайн с плоска метална рамка и впечатляваща система с тройна задна камера. Настройката на камерата включва основен обектив с 23 mm еквивалентно фокусно разстояние и f/1.9 бленда, телеобектив с 70 mm фокусно разстояние и ултраширокоъгълен обектив с f/2.4 бленда.


Задвижван от процесор Qualcomm Snapdragon 8, телефонът Polestar е резултат от сътрудничеството между Meizu и Polestar, и двете дъщерни дружества под чадъра на Geely. Meizu, известна със своите базирани на Android смартфони, ще внесе своя опит в разработването и производството на това автоматично ориентирано устройство.

Освен съвместимостта си с Android, Polestar Phone ще включва собствената операционна система на Polestar, която е изградена върху Flyme OS на Meizu. Тази персонализирана операционна система има за цел да предложи безпроблемно потребителско изживяване, пригодено специално за шофьорите на Polestar.

Заслужава да се отбележи, че телефонът Polestar първоначално се очаква да бъде пуснат на китайския пазар, където марката вече има значително присъствие. Има обаче спекулации относно потенциалната глобална експанзия на устройството. Тъй като Polestar 4 вече прави вълни на международните пазари, има възможност смартфонът да заеме ниша и в световен мащаб.


Въпреки това успехът на автоцентричен смартфон извън Китай остава несигурен. Докато конкуренти като NIO изразиха планове да пускат актуализирани модели всяка година, Polestar все още не е поела подобни ангажименти. Марката ще следи отблизо реакцията в Китай, преди да определи по-нататъшно разширяване на пазара.

Вълнението около телефона Polestar нараства, като пускането му в Китай се очаква през следващите месеци. Докато нетърпеливите клиенти очакват неговото пристигане, индустрията с нетърпение следи дали Polestar Phone може да се утвърди като страхотен играч на непрекъснато развиващия се пазар на смартфони.