Motorola Moto g100 има за цел да издигне бюджетните телефони. И успява като цяло, въпреки че все пак не може да достигне най-високите висоти. С впечатляващо изглеждащ дисплей, можете да объркате g100 за по-скъп телефон, когато гледате филми или играете игри.

Предната част на Moto g100 е с една дума функционална. Дисплеят има дебели рамки, типични за по-евтините телефони с LCD дисплеи, въпреки че двойните предни камери предлагат нещо уникално за гледане. Проверката около ръбовете ще покаже странично монтиран бутон за захранване / скенер за пръстови отпечатъци плюс бутоните за сила на звука вдясно и бутон на Google Assistant вляво.


Moto g100 се отличава с извит гръб и 2,9-инчова ширина, която е по-тясна от средния смартфон. Това означава, че въпреки голямото пространство на екрана и по-дебелата от средната дълбочина на тялото му, g100 се чувства лесен за работа дори с една ръка.

С Moto g100 разполага с 6,7 инча и с FHD дисплей, като екранът на този телефон е наравно дори с някои премиум телефони като Samsung Galaxy S21 Plus , поне по отношение на размера и резолюцията. G100 има и честота на опресняване от 90 Hz, която може да се намали до 60 HZ или ръчно, или адаптивно.

Въпреки че Moto g100 има четири кръгли стъклени лещи на гърба си, само две от тях всъщност са камери - 64MP основен сензор и 16MP ултраширок сензор. Другите две лещи са 2MP сензор за дълбочина и сензор за време на полет, като и двата се използват за помощ при ефектите на камерата.


Ултрашироката камера на g100 има още един трик в ръкава си. Благодарение на пръстеновидната светкавица, изградена около ръба на обектива, Motorola твърди, че функционира и като ефективна макро камера. На теория това решава нормалния проблем с макрокамерите - че те не пропускат достатъчно светлина поради това колко близо трябва да държите телефона до каквото и да го снимате.

Moto G100 съдържа чип Snapdragon 870 и 8 GB RAM, които са мощни спецификации за телефон на тази цена. Snapdragon 870 е стъпка нагоре от Snapdragon 865 Plus, който захранва много водещи Android флагмани през 2020 г., така че това е впечатляващо количество енергия за телефон от среден клас.

Чипът Snapdragon 870 означава, че можете да се насладите на 5G свързаност с Moto g100. Не е изненадващо за телефон, предназначен за европейски клиенти, устройството на Motorola предлага само под 6GHz 5G, тъй като инфраструктурата mmWave 5G все още не е установена в страните, където този телефон се продава.


Motorola постави голяма батерия от 5000 mAh, типична за телефоните от серията G на компанията, в g100. Въпреки това, разреждайки телефона от 30% на 0% чрез възпроизвеждане на нон-стоп видеоклипове в YouTube, телефонът работи средно 3 часа и 58 минути. Това може да се дължи на големия LCD дисплей на g100, който е по-малко ефективен от OLED панелите, които много от неговите конкуренти използват.

Включеното 20W зарядно устройство е може би малко недостатъчно за телефон с толкова голяма батерия. Той зарежда телефона до само 34% за половин час и отнема 1 час и 35 минути, за да зареди телефона напълно. Това са идентични синхронизации с Galaxy A52 5G, но по-бавни от Redmi Note 10 Pro, който запълва 56% от своите 5020 батерии наполовина от нашите с включено зарядно устройство от 33W.