Ревю: Samsung Galaxy Note 7

Ревю: Samsung Galaxy Note 7

Най-доброто от към дизай, характеристики и сигурност на информацията от Samsung

Дизайн

Galaxy Note 7 е върха в дизайна на Samsung и кулминацията след всичко научено от изоплзването на изкуствена кожа и пластмаса, наподобяваща метал. Най-голямото постижение тук е само колко удобно телефона се чувства, като се има предвид, че има 5.7-инчов екран. Той е по-малък във всеки аспект от iPhone 6S Plus и Huawei Nexus 6P, което го прави по-лесeн за използване. Samsung Galaxy Note серията винаги е била рекламирана като насочена повече към бизнес потребителите. Новия Note 7 изглежда като по-големия брат на S7, с прави форми и по малко обли ръбове в сравнение с него. Note 7 е изяло изработен от стъкло и метал и това може би е най-добре изглеждащия телефон, който можете да закупите. По-ергономичен от HTC 10, по-атрактивен от iPhone 6 Plus и не телкова ръбест като Nexus 6P. Плюс това е и достатъчно водоустойчив за да издържи потапяне във вода за 30 минути.

Дисплей

            Размера на диплея е нещо което отличава серията Note още отден едно. Първият модел беше сравняван с таблет с неговите 5.3 инча. Размер, който в момента е считан за нормален. И впреки, че размера на Note серията нарастна до 5.7 инча той вече не се отличава драстично от другите модели като Nexus 6P и iPhone 6 Plus. И въпреки, че чече не може да се отличи със своята големина, Note 7 прави впечатление със своето качество. Както почти всеки модел на Samsung така и в Note 7 дисплея е Super AMOLED. Samsung развиха технологията във времето и в момента това е един от най-добрите екрани който може да имате. Цветовете са пъстри и ярки, черното е наситено а в бялото няма и следа на тъмен отенък. Това е най-яркия екран което означава, че е видим и дори на силна,пряка слънчева светлина. Понеже 4К резолюцията е прехвален, Samsung Galaxy Note 7 запазва своя quad-HD дисплей. Снабден е с HDR технология, която от Samsung наричат мобилен HDR и работи подобно на тази в HDR телевизорите.

Хардуер

            Galaxy Note 7 има същия процесор и графичен чип като тези на S7. Комбинацията на 4GB LPDDR4 RAM и Exynos 8890 процесор могат да понесат интензивните задачи извършвани ден след ден. Има също 64GB екстремно бърза UFS 2.0 вътрешна памет. Samsung не предлагат друга разновидност но това не е проблем след като има наличен MicroSD слот с подръжка на 256GB карти. Качството на звука при разговор е абсолютно фантастично. Микрофоните улавят прецзно речта и отстраняват всеки страничен шум. 4G/LTE сигнала е силен и стабилен.

S-pen и ирисов скенер

            Има някои софтуерни подобрения, които правят писалкта повече отпрост инструмент. Опцият за създаване на GIF анимация до 15 секунди. Функцията за превод е впечатляваще. В релно време може да превеждате думи като и маркирате с S-pen а превода моментално се появява на мястото на оргинала.Увеличеното до 4096 ниво на натиск в новия S-pen го прави най-прецизния замомента. Това прави писането и рисуването по гладко и комфортно.

            Другата новост в Note 7 е ирисовия скенер. Той помага на сензора за пръстови отпечатъци в повишаването сигурността на телефона. Настройката е лесна и по-бърза от тази на пръстовия отпечатък. Използването му изглежда като от филм на James Bond. Необходимо е да изравните телефона с очите си и след това да потвърдите отключването с плъзгане по екрана.

Камера

            Другото нещо взаимствано от S7 е 12-мегапикселовата камера. Това далеч не е лошо. Щастливо може да заявим, че камерата се конкурира с тези на Huawei P9, HTC 10 и iPhone 6 Plus. Има всичко необходимо което може да искате от смартфон камера – приложението стартира супер бързо, лесно за опериране и има 1.7f бленда за добро представяне при слабо осветление. Налична е оптияна стаблизация на изображението за да бъде всичко стабилно. Samsung както и другите големи марки намаляват броя на пикселите в камерите за сметка на техния размер, което теоритично трябва да допуска повече светлина. Note 7 е с технология dual-pixel, която работи страхотно. Благодарение на нея Note 7 се нарежда сред най-добрите телефони за снимане в слабоосветена среда. Ако сте потребител на Galaxy S7 няма да забележите разлика вкамерата на Note 7, но ако сте използвали по старо устройство то тогава ще бъдете впечатлен.

Батерия

Батеритя на Note 7 e 3500mAh, несменяема. Може спокойно да изкарате целия ден и дори да ви остане заряд от 25%. Един час гледане на веидео през Netfilx изразходва 9%, простите 2D игри 7%, a интензивните и тежките като Asphalt 8 – 10%. Технологията бързо зареждане се подържа както чрез зареждане с така и без кабел. Note 7 е първия телефон на марката, който е с USB-C. Samsung са включили в окомплктовката на Note 7 преходник от Micro USB към USB-C за да може да използвате старите си кабели и така прехода от единия стандарт към другия да стане плавно. Зареждането на телефона с оригиналния кабел отнема 92 минути, а с Fast Wireless Charger на Samsung за 110 минути.

Автор:

вторник, август 23 2016

0 Коментар