Google ще представи импровизирано „търсене на симптоми“ в търсачката си.

Google ще представи импровизирано „търсене на симптоми“ в търсачката си.

Google ще ни дава информация за възмжните заболявания и съвети за самолечение при търсене чрез въвеждане на симптомите в търсачката.

Google стартира нова функция за търсене на симптом, с която ще можете по-лесно да търсите и изучавате заболявамия, свързани с вашите симптоми,  по-точен начин.

От компанията твърдят, че около един процент от търсенията са свързани със здравни симптоми. Сега, когато попитаме Google за симптоми като "главоболие от едната страна,"  ще се показва списък на свързаните с оплакваето състояния, като мигрена, тензионно главоболие, главоболие, синузит, простуда и така нататък. В случай на индивидуални симптоми като "главоболие", също така ще ви получаваме описание на заболяване, заедно с информация за възможностите за самостоятелно лечение или посещение на лекар.

Google казва, че създава списък на симптомите, чрез преглеждане на споменати симптоми при търсен. След това той ги сравнява с висококачествена медицинска информация, която е събрана от лекари за така наречения Graph Knowledge. По-рано през април, Google предостави здравни карти с повече от 400-санитарните условия в Индия.

Търсенето на нови симптоми ще се появиза мобилни устройства през следващите няколко дни, на английски език, като се започне с Америка. Google казва, че в крайна сметка ще обхване повече симптоми и ще разши  функцията чрез добавяне на други езици, и в международен мащаб.

Автор:

сряда, юни 22 2016

0 Коментар