Samsung Galaxy Tab S2 е по-тънък, по-малък и по-квадратен

Samsung Galaxy Tab S2 е по-тънък, по-малък и по-квадратен

Нови топ таблети ще пусне на пазара гигантът Samsung. Те вече са потвърдени и ще представляват 8 и 9,7 инчови устройства, с отношение 4:3, за разлика от 16:9 при миналогодишните. Освен това те имат нов дисплей, подобрен хардуер и дизайн.

Samsung разкриха своите нови 8 и 9.7 инчови таблети носещи имате Galaxy Tab S2. Те са значително по-различни от миналогодишните модели. Изтекла информация от вчера твърди, че и двата размера на миналогодишния топ таблет са се свили в размер. Освен това те получават 4:3 отношение на картината вместо 16:9. От компанията твърдят, че това ще помогне значително на преживяването и браузването. Освен това четенето на електронни книги ще достигне нови висоти. От друга страна пък, по-малка част от екрана ще е достъпен за гледане на филми, тъй като Galaxy Tab S2 търпи намаление в резолюцията - от QuadHD на 2048 х 1536.

Очевидно, от Samsung смятат, че хората използват таблетите си повече за четене от колкото за гледане на филми. Именно заради това е добавена много полезната екстра Reading Mode към Super AMOLED дисплея. Тя модифицира нивото на яркост за да помогне на потребителите да четат по-дълго време. Дизайнът на таблетът също е насочен към читателите. Samsung Galaxy Tab S2 е много тънък - само 5.6 мм, което го прави много удобен за държане в продължителни периоди от време.

От гледна точка на технически характеристики, новият модел определено очарова, правейки значим скок. Galaxy Tab S2 има 8-ядрен чип, който работи на честоти 1.9Ghz/1.3GHz. Останалите характеристики включват 3 GB RAM, 32/64 GB вътрешна памет (с опция за разширяване чрез MicroSD) и 5870 mAh/4000 mAh батерии. Те са значително по-малки от преди, но нека припомним че все пак имаме по ефективен дисплей и процесор, което няма да се отрази на живота на батерията. Освен това Tab S2 има вграден сензор за пръстови отпечатъци и работи с Android 5 Lollipop в комбинация с последната версия на TouchWiz интерфейса.

Samsung Galaxy Tab S2 ще се появи на пазара следващия месец. От Samsung обаче не са обявили точна цена все още. Ориентир в подобни случаи е цената от миналата година - тя беще 400$ за по-малкият модел и 500$ за по-големия. Очаква се и Galaxy Tab S2 да бъде в тези граници.

Автор: Moven Soft

понеделник, юли 20 2015

0 Коментар