Ревю: Huawei P8

Ревю: Huawei P8

Запознайте се от близо с революционния Huawei P8. Първи по рода си в доста отношения. Уникален дизайн и функционалност.

Huawei P8 беше показан пред аудиторията от изпълнителния директор на компанията. Новият флагман следва стъпките на своите предшественици с метално тяло, дебело само 6.4 мм.

Дизайна е фокусиран на модерена, премиум изработка с пълно метално тяло (за разлика от комбинацията метал и пластмаса при предходните модели). Необходимото време за изработка на устройството е 810 минути. Специално нано покритие прави телефона устойчив, предпазващ го от инциденти.

Huawei P8 има голям 5.2 инчов 1080p дисплей, но благодарение на тънките странични лайсни, той е компактен. Екранът заема цели 78.3% от предната част, което означва по-малко изхабено пространство за страничната рамка за разлика от Galaxy S6 например.

Huawei въведоха нов уникален начин за взаимодействие с тъчскрийна - използвайки вашите стави на пръстите (кокалчетата). Може да направите двойно почукване или просто да изрежете част от екрана, за да направите скрийншот. Подобна функционалност обикновено е резервирана за допълнителна писалка. Както и да е, телефонът работи с Emotion UI 3.1 изграден на базата на Android 5.0.

Камерата на P8 обаче е най-впечатляващото нещо и спокойно можем да кажем, че това е първата по рода си 13 MP камера поставена в смартфон, която използва RGBW (red-green-blue-white) разпознаване. Това ще помогне драстично при снимане при лоша светлина. Освен това тя разполага с оптична стабилизация на изображението. Тази стабилизация абсорбира движения и трепети с размер на ъгъла до 1.6 градуса - двойно повече от iPhone 6 Plus. Освен това тя работи с допълнителен графичен процесор, който от Huawei твърдят, че е от ранга на DSLR апаратите. Слабото и звено е разочароващата резолюция при заснемане на видеоклипове - 1080p, което не е достатъчно при стандартите от 2015 година. Но за сметка на това пък, предната камера е цели 8 MP.

Huawei P8 е задвижван от Kirin 935 чипсет - снабден с 8 ядрен Cortex-A53 процесор, който добавя отлична производителност при ниска консумация на батерията. Компанията обещава издръжливост на батерията поне 2.3 дена, без значение колко приложения сте инсталирали. При пълно натоварване, може спокойно да очаквате до 1.5 дена работа с едно зареждане.

Huawei P8 използва новата технология Signal+. Това означава 2 антени - една в горната част на телефона и една в долната, като превключването между тях става само за 33.5 микросекунди, така че вашите обаждания и данни няма да бъдат засегнати. Телефонът може да извлече най-доброто от локални мрежи с Wi-Fi+, избирайки най-добрия наличен Wi-Fi сигнал.

Две антени е равно на 2 SIM карти. Втория слот е nanoSIM/microSD комбинация, така че може да сложите картата на локалния оператор спокойно, когато пътувате, а когато сте у дома да сложите microSD карта за допълнителна памет. И двете карти поддържат 4G LTE.

Huawei предлагат голям брой калъфи за P8, но най-интересен е e-ink калъфа, който добавя 4.3 инчов дисплей, подходящ за четене, по подобие на електронните четци за книги.

На пазара ще има 2 версии, различаващи се по цвят и памет. Вариантите за памет са 16 GB с цветове Titanium Grey, Mystic Champagne и 64 GB, с цветове Carbon Black, Prestige Gold

Автор:

вторник, април 28 2015

0 Коментар