Microsoft Lumia 1030 - бъдещето на Lumia е в сигурни ръце!

Microsoft Lumia 1030 - бъдещето на Lumia е в сигурни ръце!

Някои слухове и очаквания относно бъдещо обявяване на първия флагмен от както Nokia Lumia се трансформира в Microsoft Lumia.

Не мина много дълго време от пускането на първите модели на "новата" марка в света на смартфоните Microsoft и вече започнаха слуховете за реализацията на евентуален флагман. Няма как да се разминем от него по простата причина, че до сега имаше само базови или среден клас телефони, носещи марката Microsoft.

И ето тук идва Microsoft Lumia 1030. Очаква се тя да бъде обявена през първата четвърт на 2015, и съответно да излезне на пазара през втората. Както можете да видите от снимката, тя би трябвало да наподобява много на текущият флагман, който все още е с името Nokia - Lumia 930. Разбира се тази снимка е само предположение.

Размера и резолюцията на дисплея се очаква да останат същите - 5 инчов дисплей с FullHD резолюция. Новостта тук е защитното покритие, което би трябвало да бъде ново поколение Corning Gorilla Glass 4. Панелът отново ще бъде тип AMOLED с добре познатите технологии, които предлагаха Nokia - PureMotion HD+ ClearBlack.

Естествено, щом става дума за Microsoft, няма как дори да предположим, че Lumia 1030 няма да бъде с най-новата операционна система на супер-компанията. Това е Microsoft Windows 10, който бе обявен наскоро.

От към хардуерна гледна точка има прилики, има и разлики. Относно паметта, очакванията са тя да остане същата - 32 GB с 2 GB RAM. Тук интересното е, че има много голям шанс, Microsoft Lumia 1030 да има и слот за карта памет, нещо, на което не успяхме да се насладим при Lumia 930. Процесорът естествено се очаква да бъде четириядрен, като точният модел все още не е известен. Доста вероятно е това да бъде някой от последната генерация чипове на Qualcomm, а именно Snapdragon 810, 815 или 820. Те ще бъдат 64 битови, със значително подобрена производителност и огромно облекчение в консумацията на енергия.

Очакванията са, че камерата ще претърпи много сериозен ъпгрейд. От 30 MP, тя би трябвало да порастне на 50 MP. Отново с Carl Zeiss оптика, оптична стабилизация на изображението, избор между автоматичен и ръчен фокус, двойна светкавица, HDR и т.н. Най-големият ъпгрейд обаче ще е възможността за 4х дигитален зуум без загуба на качеството. Това ще бъде уникална опция за любителите на фотографията. Естествено Quad HD видеозаписът и възпроизвеждането ще са лесна задача за 50 MP сензор. Около предната камера има спорове. Едни източници твърдят, че тя ще остане 2 MP, като други говорят за невероятните 20 MP. Само времето ще покаже, кой е бил прав и кой не.

Все още няма надеждна информация относно това, с каква батерия ще бъде снабдена Lumia 1030. Очакванията са тя да не може да се сменя от потребителя, по подобие на 930. Възможните цветове трябва да бъдат разнообразни и много на брой - типична черта за всяко устройство Lumia.

Сигурен съм, че много от върлите фенове на Windows телефоните и марката Nokia нямат търпение да надзърнат зад колисите и да разберат какво ги очаква. За сега това е наличната информация, като очакваме в близките месеци да разберем дали всички тези хубави промени ще станат факт. Може би от Microsoft са ни подготвили и някоя изненада?

Автор:

четвъртък, февруари 05 2015

0 Коментар