Новите Iphon-и ще са с по-големи батерии, за да поддържат двупосочно безжично зареждане

Новите Iphon-и ще са с по-големи батерии, за да поддържат двупосочно безжично зареждане

Според последни проучвания, направени през февруари, от Минг Чи Чи от TF International Securities се прогнозира, че всички нови iPhone, пуснати през тази година, ще могат да зареждат други устройства безжично, както новите AirPods, който също са модел от тази година.

Аналитикът вече е предоставил специфични данни, чрез MacRumors, казвайки в новоиздадено проучване на клиентите, че таз годишните 5.8“, 6.1“ и 6.5-инчови телефони ще поддържат двустранно безжично зареждане като функцията PowerShare на новия Galaxy S10 на Samsung.

Според него – „Очакваме новите модели на iPhone да поддържат двупосочно безжично зареждане. Въпреки че iPhone не е първият високотехнологичен смартфон, оборудван с двупосочно безжично зареждане, тази нова функция може да направи по-удобно за потребителите да зареждат новите AirPods и да създават по-интегриран връзка между iPhone и AirPods.“

Куо за първи път спомена, че моделите от 2019 г. на iPhone ще получат двустранно безжично зареждане през февруари. Преди около седмица надежден японски блог Mac Otakara потвърди информацията на Kuo чрез собствените си китайски доставчици.

За подпомагане на тази функция, според Kuo, новите телефони ще имат по-големи батерии:

  • iPhone XS 2019: Наследникът на 5,8-инчовия iPhone XS, който има батерия с капацитет от 2,658mAh, ще бъде увеличена с 20-25% по-голяма.
  • iPhone XS Max 2019: Батерията в 6,5-инчовия наследник на тазгодишния iPhone XS Max (който има капацитет от 3,175mAh) трябва да се увеличи с 10-15%.
  • iPhone XR 2019: 6.1-инчовото устройство ще има малко по-мощна батерия около пет процента по-голяма, отколкото в сегашния модел (2,942mAh).

Куо не дава никакви подробности за твърденията си, така че ще бъде интересно да видим как точно инженерните екипи на Apple могат да разположат по-голяма батерия в практически непроменен обем.

Apple е изобретателен с батериите в настоящите телефони, използвайки клетки, които максимизират всеки наличен милиметър пространство. Батерията им е L-образна, като всеки ъгъл е запечатан, за да се предотврати ненужен стрес от термично разширение.

Всяко по-нататъшно увеличаване на капацитета на батерията може да се дължи на това, че устройството е малко по-дебело, като се използват по-малки чипове (много вероятно), като се намалява логическата платка ( евентуално) или отпадане на 3D Touch.

Автор: Moven Soft

сряда, април 17 2019

0 Коментар