Microsoft: Nokia 215 е най-евтиният смартфон на пазара към момента.

Microsoft: Nokia 215 е най-евтиният смартфон на пазара към момента.

Microsoft продължават в същия стил и заедно с Nokia пускат поредният евтин телефон. Той се нарича Nokia 215 и се очаква да струва само около 29$. Интересното при него е, че поддържа Facebook, Messenger и др., което е нещо ново за телефоните от този ценови клас.

След придобиването на смартфон отдела на Nokia от Microsoft, компанията се старае да се разграничи от производството на скъпи флагмени, в името на по-достъпните устройства. Тази мода продължава и днес с пускането на Nokia 215. Това е телефон, който се очаква да струва приблизително 29$. От Microsoft твърдят, че това е най-достъпния смартфон към днешна дата. И за разлика от останалите телефони в ниския клас, Nokia 215 поддържа приложения като Facebook, Messenger, Twitter, Bing Search, MSN Weather и Opera mini. По този начин тя предоставя на потребителите, които за пръв път се сблъскват със смартфоните шанс да сърфират и споделят.

За жалост обаче, с поддръжката само на 2G мрежи, Nokia 215 е предимно насочена към развиващите се и новите пазари. Nokia 215 е снабдена с 2.4 инчов QVGA дисплей с резолюция от 320 х 240 пиксела, 0.3 MP камера, фенерче, MP3 плейър и FM Radio. Освен това може да се свързва със слушалки и тонколони посредством Bluetooth. И както винаги Microsoft има желание хората да отделят по-малко време за зареждане на своя телефон, така че са се погрижили Nokia 215 да издрържа 29 дни в режим на готовност.

Очаква се Nokia 215 да се появи на пазара по-късно в първата четвърт от годината, като очакваните първи дестинации за телефона са в близкият изток, Африка, Азия и Европа.

Автор:

вторник, януари 06 2015

0 Коментар