Немският съд инициира забрана за продажба на iPhone 7 и 8

Немският съд инициира забрана за продажба на iPhone 7 и 8

Дни преди кКоледните празници Германският съд постанови, че Apple е нарушила патента на Qualcomm по отношение на нисковолтовия енергоспестяващ трейкър.

Решението на съда влезе в сила, след като Qualcomm депозира 1,34 милиарда евро, като гарант за евентуални щети към Apple. Това може да стане ако след обжалването се стигне до промяна или отмяна на съдийското решение.

След като забрани iPhone 7 и iPhone 8, в продажба остават само най-актуалните устройства на Apple, а именно iPhone X, Xs, Xs Max, Xr.Apple твърди, че тези модели могат да бъдат закупени от партьорите им, но за в бъдеще тези търговци би трябвало да спат продажбата им.

Още един голям удар за Apple беше, след като Китай наложи забрана за продажба на iPhone X и iPhone 8 и 8 Plus. Решението на Китайския съд все още не е влязло в сила и Apple съобщиха, че ще решат проблема със софтуерен ъпдейт на сегашните модели. Apple казва, че действията на Qualcomm са "отчаян опит да се отклонят от реалните проблеми между компаниите".

Правната битка между двете компании става все по-ожесточена и няма край. Всички се надяват, че двете компании ще намерят начин да решат проблема, тъй като тези неща никак не са полезни за крайния потребител.

 

Автор: Moven Soft

вторник, януари 08 2019

0 Коментар