Google Hangouts ще бъде спрян през 2020

Google Hangouts ще бъде спрян през 2020

Според доклад на 9to5Google, източник запознат с Hangouts съобщи, че услугата за съобщения ще бъде спрянаот мрежата през 2020 г., поне за потребителите. Чат и разговори в Hangouts ще продължат да са част от G Suite на Google. Hangouts Chat and Hangouts Meetще продължат да са част от G Suite на Google.

Платформата е преминала през няколко големи промени от самото начало, но Google я е поставила на заден план и се фокусирала върху по-новите услуги Google Allo и Duo.

През 2013 г. Google стартира Hangouts като наследник на Google Talk. Това е подразбиращото се приложение за Android за незабавни съобщения, групови разговори и е стандартната услуга за чат, когато комуникира с версията на Gmail за настолни компютри.

След това Hangouts получи опцията да получава и SMS съибщения, за да може едно и също приложение да управлява SMS съобщенията и Hangouts, но изпълнението му беше много стабилно. Google искаше да създаде пряк конкурент на iMessage, но Hangouts не беше това.

Google пусна Allo и Duo преди известно време, като прости приложения за незабавни съобщения като съвсем нови продукти, които в крайна сметка превръщат Hangouts в бизнес група или в чат / комуникационна услуга за сътрудничество. В известен смисъл всичко, което Google научи от разработването и стартирането на Hangouts, вече е част от Allo и Duo.

Много потребители са се преместили от Hangouts, след като Google пусна Hangouts Meet, но ако все още използвате Hangouts, още имате време да смените приложението, преди Google да го спре изцяло.

Google има история на рафтови услуги, които не са толкова популярни, колкото преди. Такива примери са Google Reader, Google Buzz (кратък сайт за блогове, подобен на Twitter) и Google+ Social Network, който ще бъде спрян от август 2019 г.

Автор: Moven Soft

събота, декември 01 2018

0 Коментар