Кaкво да очаквамe от CES 2015 ? LG, Sony и HTC..

Кaкво да очаквамe от CES 2015 ? LG, Sony и HTC..

Едно от най-големите изложения за електроника в света CES отваря врати на 5 - ти януари. Открито през юни 1967 г. в Ню Йорк от 1995 Consumer Electronics Show се провежда ежегодно в Лас Вегас и на него основните технологични гиганти представят новите си продукти. От гледна точка на мобилните технологии се очаква LG, Sony и HTC да презентират свои нови модели смартфони.

Рано на първия ден е пресконференцията на LG, на която се очаква да видим новият флагман на компанията с извит дисплей: LG Flex версия 2. Предварителната информация сочи че той ще има 64-битов процесор Snapdragon 810, който трябва да направи смартфона изключително бърз. Ще притежава LTE-A връзка, и ще има по-малък дисплей спрямо своя предшественик. Очаква се инчовете да са между 5 и 5.5, а резолюцията традиционно Full HD, анонсирани са и значителни подобрения в камерата.

Най-много смартфони се очаква традиционно да представи Sony. Това ще бъдат новият топ модел Sony Xperia Z4 за който знаем че ще има 5.2” екран с Quad HD резолюция, ще се “задвижва” от новият Snapdragon 810 чип с 64-битов процесор с цели 8 ядра и 4GB оперативна памет. Камерата ще е с параметри като на предходния модел 20.7MP, но с подобрена технология и качество.
Ще видим и неговата по-малка версия наречена Xperia Z4 Compact, тя ще има 32 GB памет ще е водо и прахо устойчива отговаряща на сертификата IP68, и естествено ще е с по-малки компактни размери. Вероятно ще бъде представен и Xperia E4 който ще е бюджетния вариант на флагмана, ще бъда със занижени параметри, но ще се предлага на достъпна цена.

С нетърпение е очакван и новия флагман на тайванския производител на смартфони HTC, наследника на One M8 ще се нарича HTC Hima и ще предлага: 5 инчов Full HD дисплей, най-бързият чип Snapdragon 810, осем-ядрен 64-битов процесор с четири Cortex-A57 ядра и четири Cortex-A53 ярда. Графиката ще е от последно поколение Adreno 430, а RAM памет ще бъде цели 3GB. Най-вероятно в HTC Hima ще бъде сменена добре известната 4MP UltraPixel камера с 20.7MP притежаваща оптична стабилизация.  Батерията ще е с капацитет от 2840 mAh , а софтуерно ще бъде осигурена с най-новият Android 5.0 Lollipop с последния HTC Sense 7.0.

На CES 2015 се очаква да се видят и доста интересни модели като руския смартфон YotaPhone 2 и FxO – телефон, управляван с операционна система Firefox. За любителите на по-атрактивни модели ще представлява интерес новите модели на Sonim, Caterpillar и Energizer.

Автор:

понеделник, януари 05 2015

0 Коментар