Google официално пусна Android P, наречен Android 9 Pie

Google официално пусна Android P, наречен Android 9 Pie

Google официално обяви днес следващата си голяма версия на Android. Наречен Android 9 Pie, актуализацията е готова да се появи в стабилна форма и ще бъде достъпна за изтегляне днес на Pixel устройства. Устройствата от производителите на оригинално оборудване, които са част от бета програмата с Google, ще получат актуализацията си преди края на есента тази година.

Android Pie е деветото основно издание на Android и наследникът на миналата година Android Oreo. Актуализацията въвежда няколко нови функции, главно центрирани около машинното обучение, за да направи телефона по-умен.

Една от тях е Adaptive Battery, която определя кои приложения използвате по-малко и отрязва ресурси за тях, за да направят батерията Ви да издържа по-дълго. Аналогично, Adaptive Brightness автоматично ще коригира яркостта на дисплея до текущото ви местоположение и какво правите в устройството.

Друго използване на машинното обучение е бързото извършване на често изпълняваните задачи. Slices са нова функция, в която приложенията могат да се вмъкнат в търсенията ви, за да можете да изпълнявате задача по-бързо. Ако например търсите Lyft в приложението Google, Lyft ще покаже опция Slice с опции за начало или работа и можете да ги докоснете, за да поискате бързо използване.

Друг пример е App Action, с които се въвеждат бързи действия в рамките на програмата за стартиране на приложения в определени часове от деня въз основа на вашите дейности. Може да видите бърз бутон на навигация до работното ви място рано сутринта или да стартирате плейлист, когато включите слушалките си. Те ще се подобрят, когато използвате телефона си.

Android Pie също така въвежда нова система за навигация. Трите бутона в долната част са заменени от два, като режимът "Общ преглед" се извиква, като просто се плъзне от края на всяко приложение. Можете да взаимодействате със съдържанието на прозорците Преглед без да превключвате към тях, включително копиране на текст от тях и поставяне в други посредством актуализираната функция Smart Text Selection.

Известията също са актуализирани с нови кръгови икони и разширени визуализации за съобщения с опции за интелигентни отговори.

По-късно през годината устройствата ще получат и функциите Digital Wellbeing, които включват ново табло, което проследява употребата на приложението ви и настройва таймери за приложения, за да предотврати прекомерно използване на приложенията и Wind Down, което включва нощна светлина и опцията „не безпокои, така че да не използвате прекалено много телефона си, преди да си легнете. Тези функции понастоящем могат да бъдат изтеглени на Pixel телефони, като се регистрирате за бета версията, а други ще ги получат по-късно.

Автор: Moven Soft

вторник, август 07 2018

0 Коментар