Corning представи Gorilla Glass 6

Corning представи Gorilla Glass 6

Преди няколко дни Corning обяви нова версия на Gorilla Glass, шестата версия, за да бъдем точни. Учените от Corning успяха да създадат "съвсем нов материал", който по-добре да оцелее при падане. Изследванията показват, че Gorilla Glass 6 е преживял петнадесет падания от 1 метър, преди да се разпадне. Това е очевидно два пъти повече в сравнение с Gorilla Glass 5.

Начинът, по който се прави, е, че новото стъкло има химически състав, различен от Gorilla Glass 5's. Тази нова композиция улеснява химически увеличаването на нивата на компресия, което по този начин "позволява на Gorilla Glass 6 да бъде по-устойчива на повреди".

Според Corning, хората пускат телефоните си средно 7 пъти в годината, като повече от 50% от паданията са на височина до един метър. Corning постави стъклото си на над 6 милиарда устройства, произведени от над 45 големи марки.

Вижте пълното съобщение за пресата :

„Gorilla Glass 6 е съвсем нова стъклена композиция, която може да бъде химически подсилена, за да може да се постигне значително по-високо ниво на компресия, отколкото е възможно при Gorilla Glass 5. Това позволява на Gorilla Glass 6 да бъде по-устойчива на щети. - John Bayne, вицепрезидент Corning Gorilla Glass“

Автор: Moven Soft

вторник, юли 24 2018

0 Коментар