Lenovo Z5 официално пристига с Notch и Snapdragon 636

Lenovo Z5 официално пристига с Notch и Snapdragon 636

Lenovo Z5 беше обявен в Китай. Телефонът не отговаря на очакванията за безрамков дисплей и Notch в горната част, брадичка в долната част на екрана, чипсета Snapdragon 636 и средна настройка на двойната камера. Екранът измерва в 6.2 "с висок коефициент 19: 9.

Процесорът има осем Kryo 260 ядра, с честота от 1.8 GHz, съчетан с GPU Adreno 509. Има само 6GB RAM като единствената опция, но поне има избор между съхранение от 64 GB до 128 GB. Вътрешната памет може да се разширява до 4TB.

Lenovo последва тенденцията всичко да е с AI и сега двойната камера е 16 MP + 8 MP с възможности за AI. Selfi камерата е в отвор на дисплея и има 8-мегапикселов сензор, който също е с AI и осигурява машинно обучение на формата на лицето.

Lenovo Z5 пристига с 3 300 mAh батерия, която поддържа 18W бързо зареждане през USB-C порт. Както беше обещано, той има ZUI 4.0, същия интерфейс, който преди беше виждан в смартфоните ZUK. Той се базира на Android 8.0 Oreo, но генералният директор на Lenovo Chang Cheng обеща да актуализира Android P, след като бъде обявен официално. Собствениците на ZUK трябва да се радват, защото обещанието беше направено и за телефоните Z2, Z2 Pro и Edge.

Телефонът се предлага в черно, синьо и Aurora, които си пременят цвета при различно осветление.Пускането на вътрешния пазар ще бъде на 12 юни.

Автор: Moven Soft

вторник, юни 05 2018

0 Коментар