Apple поема по различен път от другите производители на смартфони и това не е тайна. Докато китайските марки преодоляват бариерите в света на технологиите за зареждане, компанията дава обичайните си ниски темпове. Това обаче не означава, че не предстоят подобрения в това отношение. Наскоро пуснатият iPhone 13 серия донесе известен ъпгрейд в системата за зареждане. Както обикновено, Apple не рекламира тази надстройка, но е точно там.

Въпреки че не е рекламиран от Apple, iPhone 13 Pro Max е в състояние да зарежда по-бързо със скорост до 27 W, когато е свързан към захранващ адаптер USB-C с мощност 30 W или по-висока, според тестване, проведено от ChargerLAB . За сравнение, iPhone 12 Pro Max може да зарежда със скорост от около 21W до 22W с еквивалентен захранващ адаптер. Това не е много в сравнение с китайските марки, но отново това е надстройка от Apple.


Заслужава да се отбележи, че iPhone 13 Pro Max не поддържа пикова мощност от 27 W за целия цикъл на зареждане поради топлинни съображения, но устройството все пак трябва да се зарежда малко по -бързо от iPhone 12 Pro Max като цяло.

Според тестерите iPhone 13 Pro също е получил известна любов от Купертино. Новият обикновен Pro може да зарежда до 23 W. Това е малко увеличение спрямо зареждането от 20 W, осигурено от миналогодишния iPhone 12 Pro. Това обаче все още е ъпгрейд..

Стандартните iPhone 13 и iPhone 13 mini са ограничени до приблизително същите скорости на зареждане като еквивалентните модели iPhone 12, според потребител от китайската платформа за социални медии Weibo .


Заслужава да се отбележи, че това означава много за обикновените iPhone, тъй като те имат по -малки батерии от Android. Единственият iPhone, който се намира на същата територия като смартфоните с Android, е Pro Max, който идва с батерия по -голяма от 4000 mAh.

Apple вече не включва зарядно устройство в кутията с нови iPhone, но продава 30W USB-C захранващ адаптер за $ 49 за потребители, които искат да заредят своя iPhone 13 Pro Max възможно най-бързо в светлината на това откритие.