Съвременните технологии навлизат все повече в ежедневието ни. Перфектен пример са четките за зъби, които могат да бъдат обикновени или умни, докато умните често печелят с пълна сила. Те носят значително по -ефективно почистване, което също наблюдават и анализират, като по този начин се опитват да подобрят вашата зъбна хигиена. Четките Philips, Oral-B и Oclean са най-популярните в тази категория.

Някои интелигентни четки обаче не са достатъчно умни, за да работят независимо от приложението им. В този случай е необходимо телефонът да бъде включен при почистване, за да можете да се отдадете на всички интелигентни функции. В този случай е подходящ интелигентен продукт, който може да работи независимо. За него приложението се използва например за събиране на данни, оптимизиране на планове и други задачи. Такава четка има няколко свойства.


Истината е, че повечето електрически четки за зъби не предлагат дисплей, да не говорим за тъч скриин. Например, флагманът на Oral-B, iO9, за щастие има екран. Например, можете да видите текущия режим на почистване и усмихнато лице или плачещо лице в края на почистването. Дали обаче ще видим и интерактивния дисплей от Oral-B, който се намира например върху хладилници или микровълнови печки, разбира се не е ясно. Във всеки случай, Oclean е водещ в тази посока, като преди това представи на света първата четка за зъби с такъв екран. След това може да се използва за задаване на режим на почистване, време и интензивност, а резултатите ще бъдат показани тук, когато приключите.

Много модели могат да се справят с така нареченото откриване на места, които сте пропуснали по време на почистването. Тук обаче отново стигаме до същата точка, т.е. четките са просто кратки за тази задача без приложение. Но изглежда, че Oclean X Pro се опитва да реши този проблем, поне отчасти. След почистване споменатите резултати са достъпни на неговия LCD сензорен екран, което разбира се е по -добре от нищо.


Повечето електрически четки за зъби предлагат ограничени възможности за режим. Трите водещи производители се опитват да се справят с това правилно, но всеки по свой начин. Например, Oral-B препоръчва режими въз основа на състоянието на вашите зъби, а Philips дори е разработил приставки с различни режими, които моделът може да разпознае от различни чипове. И накрая, тук имаме Oclean, който предлага над 20 режима на почистване в рамките на приложението, опитвайки се да покрие възможно най -широкия диапазон от възможни потребителски нужди. Предимството е, че все още можете да персонализирате самите режими.

Разбира се, всички споменати интелигентни функции се нуждаят от операционна система, която може да ги събере и да може да ги използва. Следователно водещият Oclean X Pro на Oclean е оборудван с усъвършенствана система, която не само прави четката по-умна , но и подобрява нейните възможности за почистване. В същото време в случая с това парче можем да видим интересна технология за намаляване на шума и възможност за безжично захранване. Неговият обем в режим на намаляване на шума достига по -малко от 45 dB, което трудно можете да забележите. Следователно няма съмнение, че тази четка за зъби е може би най -доброто, което можете да получите на пазара в момента.