Huawei обяви, че ще представи следващия си флагман в Париж в края на Март догодина. Телефонът ще управлява базиран на Android 10 - EMUI 10, съчетан с Huawei Mobile Services, няма да има Google на борда. Тази информация идва директно Ричард Ю, ръководител на потребителското отделение на Huawei.

Той обещава за не виждам до момента дизайн, както и напредък в качеството на изображенията на камерата, производителността на чипсета и живота на батерията. Това обикновено са акцентите на водещите компании, въпреки че представянето не трябва да бъде изненада. Очакваме Huawei P40 и P40 Pro да се доставят с чипсет Kirin 990 5G, а път Kirin 1020 трябва да излезе с Mate 40.


Телефоните ще се разпространяват по обичайните канали - доставчици и магазини - единственото нещо, което ще бъде различно от P30 серията, е липсата на Google приложенията, които ще са заменени от алтернативните на Huawei.

Сега Huawei има няколко месеца да привлече разработчиците на приложения, за да гарантира, че приложенията с висок профил са налични в алтернативния магазин за приложения на компанията.

Що се отнася до HarmonyOS, вътрешната ОС на Huawei, която все още не идва към смартфоните. Наскоро Huawei потвърди ангажимента си да използва Android на смартфоните си, но планира да използва Harmony в smart устройства (смарт телевизори, часовници, високоговорители и т.н.).