След около две седмици Huawei ще представи на новите си смартфони от серията P30, но засега няма много информация за тези модели.

Но преди дни излезе допълнителна иформация за спецификациите им. Това стана ясно благодарение на сертифицираните устройства в Индонезия и Тайван, които разкривам техните RAM и памет за съхранение.

ELE-L29 (номерът на модела на Huawei P30) ще има 6/8 GB RAM и 128 GB памет, докато VOG-L29 (P30 Pro) ще пристигне с 8 GB RAM и 128/256 GB памет. Двата телефона бяха придружени от трети телефон, наречен MAR-LX2, който вероятно ще бъде Huawei P30 Lite.

И трите телефона ще поддържат 4G мрежи, тъй като Индонезия и Тайван все още не са построили своите 5G антени, потребителите в тези страните едва ли ще се радват на бързите 5G скорости, дори ако Huawei работимодела Balong 5000, който се намира в Kirin 980 чипсета.

SoC едва ли е изненада и благодарение на официалното потвърждение, знаем, че Huawei P30 Pro ще има перископна камера на гърба. Благодарение на интернет пространството, знаем, че и двата флагмана ще пристигнат в цветове Black, Twilight и Aurora Blue и скенер за пръстови отпечатъци под екрана.