Популярно приложение за iOS, наречено Call Recorder, което записва входящи и изходящи повиквания, е инсталирано от Apple App Store над 1 милион пъти и се рекламира като топ 20 бизнес приложение в над 20 страни. Ако обаче имате приложението на своя iPhone и не сте го актуализирали от известно време, може да искате да го деинсталирате и да изтеглите най-наличната в момента версия на приложението от App Store. Това е така, защото изследователят по сигурността Ананд Пракаш, основателят на PingSafe AI, е открил недостатък в приложението (чрез TechCrunch), който може да позволи на злонамерени лица да получи достъп до записи на обаждания от други потребители, като знае телефонните им номера.

Използвайки инструмент като Burp Suite, който тества сигурността на приложенията, Пракаш успя да замени регистрирания от него телефонен номер с Call Recorder с телефонен номер, принадлежащ на друг потребител на Call Recorder. Това може да му позволи достъп до записите на входящите и изходящите повиквания, направени от другия абонат на приложението. Пракаш откри грешката на 27 февруари. На 6 март грешката беше отстранена и в App Store беше пусната нова версия с премахната уязвимост. Ако имате инсталирано приложение на вашия iPhone 12 Pro, уверете се, че е версия 2.26 или по-нова.


Приложението не само записва входящи и изходящи повиквания (дори без връзка с интернет) и променя / редактира гласовете на запазени записи, но също така ще качва записи в Slack, Google Drive, Dropbox и Onedrive. Той също така ще транскрибира записи на над 50 езика. Ако мислите да се абонирате за най-новата версия на приложението, имайте предвид, че вашият оператор трябва да поддържа трипосочно обаждане. Приложението струва $ 6,99 на седмица с тридневна пробна версия. Месечният абонамент е $ 14,99 на месец, но трябва да платите 12 месеца предварително. Предлагат се и други опции за ценообразуване.

Ето нещо, което трябва да знаете за приложението. Ще бъдете таксувани автоматично, освен ако автоматичното подновяване не е изключено поне 24 часа преди края на текущия абонаментен период. Положителното е, че етикетът за поверителност на приложението показва, че данните за контакт са единствените данни, събрани от приложението, и тези данни не могат да бъдат използвани за откриване на самоличността Ви.