Facebook работи върху нова технология за лицево разпозване към Messenger, което ще предотврати неправомерен достъп до техните чатове и разговори.

Тази функция ще може да бъде лесно активирана и деактивирана, като ще има и опция кога да бъде включена. По последни данни, възможностите са 1 минута, 15 минути или 1 час след напускане на Messenger.

Според описанието на функцията, че когато е активирана ще трябва да я използвате за да отключите приложението. Данните от лицевото разпознаване няма да се съхраняват във Facebook.


Първоначално се очаква да бъде въведена в Австралия, но може да не дойде до Европа скоро време, предвид продължителния спор на социалната мрежа с европейските регулатори за защита на данните за това дали разпознаването на лица нарушава правото на поверителност.

Терминът “Face ID” беше въведено от Apple при пускането на модела iPhone X с технологията за лицево разпознаване. Много е вероятно Facebook да смени името на функцията, защото тя ще бъде достъпна и до Android устройства.

Много от потребителите, ще подходят скептично към функцията за лицево разпознаване на приложението, което може да изложи на риск личните им данни, като се има в предвид скорошните проблеми със сигурноста на Facebook.

Най-вероятно Facebook ще сподели повече подробности около фукционалността на новата система за лицево разпознаване, като тя бъде готова и официално пусната на пазара.