Телекомуникационният гигант Apple Inc., базиран в Купертино, подготвя да пусне най-новия си бюджетен смартфон тази година. Устройството вероятно е много чаканият iPhone SE 2. Някои доклади твърдят, че може да се появи на пазара като iPhone 9. Apple планира да започне производството през този февруари, като едно от предложеният за 2020г, като добави и 5G- активирани устройства към моделите.

Според доклад на Bloomberg, източник, близък до Apple, твърди, че компанията вероятно официално ще представи новото устройство през март. Трите тайвански фирми, които отговарят за състава на монтажа, са Wistron Corp., Pegatron Corp. и Hon Hai Precision Industry. IPhone SE 2 / iPhone 9 ще бъде вторият бюджетен iPhone след първото поколение iPhone SE от 2016 г., базиран на iPhone 6S. Говори, че смартфонът е базиран на iPhone 8.


Търсенето на компактни смартфони се увеличи неотдавна, като iPhone XR беше добре приет в световен мащаб. Затова Apple планира да пусне смартфон като iPhone 9 на достъпна цена. Според информацията, споделени от OnLeaks в близкото минало, iPhone 9 ще разполага с 4,7-инчов дисплей. Apple може да се справи с по-скъпия дисплей на XDR OLED Retina в полза на течен LCD дисплей, за да се намалят разходите. Той ще има съотношение на страните 16: 9, заедно с физически скенер за пръстови отпечатъци.

Задният панел от матирано стъкло е подобен на този на iPhone 8. Устройството има единична камера с LED светкавица в горния ляв ъгъл, с емблематичното лого на Apple, разположено в центъра.

Захранван от чипсет Apple A13 Bionic, открит в най-новата серия iPhone 11. Устройството вероятно ще разполага с 3 GB оперативна памет с 64 GB / 128 GB вградено хранилище и работи на iOS 13. Слуховете за втори вариант с по-голям 5,5-инчов или 6,1-инчов дисплей също се въртят в интернет. Този телефон може да се нарече iPhone 9 Plus. Няма официална дума от Apple или някоя от фирмите-партньори, отговарящи за производството.