Наскоро събрахме заедно всяка подробност, която бихме могли да открием за предстоящата актуализация на Android 12 , за да ви уведомим какво предстои тази есен. Въпреки това, тъй като Google продължава да тества и експериментира с новия софтуер, винаги има нови течове, за които да разберете.

Изглежда новата версия на операционната система ще има малко по-различно изглеждащо падащо меню за известия, като този път функцията ще бъде поставена в минималистична форма в новото оформление.

Подобно на почти всяка версия на Android, има известна промяна в известията, дори ако това е само незначително подобрение, а не пълноценна функционалност. Който е случаят с последната актуализация на Android 12 DP3.


Някои други нови функции , включват подвижни екранни снимки, които ви позволяват да заснемете цяла страница, подобрена мултитаскинг с разделен екран, нов спусък на Google Assistant и много други на вашия смартфон.

Редизайнът на картите за уведомяване не е голям, тъй като просто премества броя на уведомленията за подредени карти. Например в Android 11, ако имате повече от едно известие от определено приложение, в долния десен ъгъл на подредените карти ще се появи значка с броя на известията. Докато Android 12 премества брояча точно до стрелката за разгъване в горния десен ъгъл. Значката е дори подчертана в съответствие с цвета на иконата на приложението.

Подобрена е и функцията за многозадачност с разделен екран. Вече има функция, наречена App Pairs, която ви позволява да имате предварително дефинирани преки пътища за приложения за две приложения. Можете да пренаредите двете приложения на разделения екран, като докоснете двукратно областта между тях. Бутон Pin to Top също се появява и свива текущото ви приложение до 1/4 от екрана. След като изберете второто приложение, то автоматично разделя двете приложения равномерно на екрана.


Тази промяна не само подобрява видимостта, но и спестява малко място за предварителен преглед на текст на картата. Трябва да се отбележи, че новото оформление на известията по никакъв начин не е зададено като окончателно и подлежи на промяна по всяко време. Окончателната бета версия на Android 12 няма да бъде пусната до август тази година, така че разработчиците имат достатъчно време да направят допълнителни ощипвания и подобрения. Ще ви информираме, ако се промени нещо повече!

Някои други нови функции , включват подвижни екранни снимки, които ви позволяват да заснемете цяла страница, подобрена мултитаскинг с разделен екран, нов спусък на Google Assistant и много други.