Смарт часовникът Amazfit Balance  получава нови функции с най-новата актуализация на Zepp OS 3.5, включително нови функции, захранвани с изкуствен интелект (AI). Марката, собственост на Zepp Health, пусна нова актуализация, която добавя нови спортни режими, подобрение на съществуващите тракери, поддръжка за съобщения с изображения в WhatsApp, подобрени офлайн карти и др. Премиум смарт часовникът беше пуснат през 2023 г. със Zepp OS 3.0 и разполага с 1,5-инчов AMOLED дисплей, AI Fitness Coach и поддръжка за обаждания чрез Bluetooth.


Актуализацията на Zepp OS 3.5 въвежда нова функция, наречена Zepp Flow. Той идва с потребителски интерфейс на естествен език (LUI), който се захранва от голям езиков модел (LLM). Функцията AI позволява поддръжка на гласово взаимодействие със смарт часовника. Потребителите на Amazfit Balance вече могат да планират събития, да отговарят на известия, да проверяват времето, да участват в безплатен чат и много други, използвайки разговорни гласови команди. Потребителите не трябва да използват конкретни команди, за да активират тези функции, а вместо това само да говорят на часовника, задачата се изпълнява.

Освен AI, актуализацията на Zepp OS 3.5 също добави няколко нови функции към смарт часовника. Забележителна функция е надстройката до Zepp Coach, която добавя поддръжка за планове за половин и пълен маратон. Потребителите вече могат да използват персонализирани планове, за да постигнат целите си за 5K и 10K маратони. Има нови раздели, наречени Индекс на доверие и Степен на завършване на плана, които предоставят информация за напредъка на обучението.

Amazfit Balance вече ще поддържа променливост на сърдечния ритъм на съня (HRV), показвайки данни за една нощ за модела на съня на потребителя. HRV измерва вариацията във времевите интервали между сърдечните удари и разбирането на тези данни може да бъде важно за разбирането на всякакви нередности в сърдечния ритъм. Компанията казва, че данните могат да се използват за наблюдение на състоянието на възстановяване на тялото, нивата на стрес и възстановяването след тренировка. Заедно с това към смарт часовника е добавен нов инструмент за проследяване на мощността при бягане, който позволява на бегачите да проверяват количеството работа, извършено по време на бягане.


Два нови спортни режима, Bouldering и Indoor Rock Climbing, също са добавени към смарт часовника. Освен това спортните режими Сноуборд и Ски са надградени, за да показват навигация по пътеки и карти на курорта.

Zepp OS 3.5 също подобрява офлайн картите, като включва имена на пътища. Потребителите на Amazfit Balance вече могат да проверяват имената на пътищата, когато изследват нови райони за по-добра информираност и съобщаване на местоположения. Освен това часовникът вече поддържа и съобщения с изображения на WhatsApp и потребителите няма да трябва да проверяват своя смартфон, за да проверят тези съобщения.